Szanowni Państwo, księgarnia WszystkieKsiazki.pl jest w trakcie rozbudowy - zamówienia na obecną ofertę można składać w KsiegarniaDlaNauczycieli.pl. Dziękujemy!

Sporządzanie potraw i napojów Część 2 Podręcznik do zawodu kucharz technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja HGT.02 / TG.07

Wróć do pełnej listy produktów

Nasza cena: 70,90 zł
Twój rabat na kolejne zakupy: 1,42 zł Zobacz, jak wykorzystać rabat?
Autor: Anna Kmiołek-Gizara | Wydawca: WSiP


Dostępność: NakladWyczerpany


Kategorie: Podręczniki szkolne | Przysposobienie do pracy | Szkoła ponadpodstawowa |
Stawka VAT: 5% | Cena netto: 67,52 zł | Kod kreskowy: 9788302173608
Rok wydania: 2019 | Wydanie: 2 | Oprawa: broszurowa" | Strony: 688 |


Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych w pełni pokrywa również materiał do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) do podstawy programowej 2019. W podręczniku skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie. Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim. Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.